Trevligt youtubeklipptips från Joline.


Våren är här!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. (Det var ett nöjt stönande). Förutom att jag har ont i halsen så har jag det så fint just nu. Sitter i en grå one piece med katter, en Albert och kartonger runt mig. På tisdag går flyttlasset till Bryggaregatan! *döglad*. Orkar inte vänta. Kan inte tänka på nåt annat. Speciellt inte skolarbete, vilket är synd då jag har en hel del just sånt att göra.

Förutom VFU har jag den här veckan bland annat hunnit med att umgås med Linnea, slösat pengar på fina och goda saker och gått på internationell matmarknad med Albert, plus snabbträffat Jessica på stan och ätit IceDream-glass.


Linnea och jag.


Jag och min one piece.

Förutom allt det där fina insåg Albert och jag att vi behöver en bok med svensk natur i. Det är roligt att veta vad det är man ser nu när träd och växter börjar explodera i grönska, så vi kilade in på bokhandeln och köpte boken Svenska djur och växter. Borde kanske snart passa på att köpa en ny och större bokhylla? *överkonsumerar tyvärr* Den vi har är övermätt och har varit det ett tag. Ställer jag in även den här boken finns en risk för att hen kräks.

Some die young, but you better hold on So many things I need to say to you Please don’t, don’t let me go And we said we would die together Some die young

Laleh – Some Die Young

Albert rakade bort håret där bak på mig, fräsigt va?


Biotoparbete, VFU och DuDs dansuppvisning.

Mitt fina biotoparbete går mig på nerverna. När jag nu insåg att det finns typ 30 olika arter inom underordningen myggor så känns det ju bara riktigt okul alltihop.

VFU:n idag var riktigt uppfriskande. Fick ett varmt mottagande som gjorde hela dagen fin. Idag har jag och barnen bland annat roat oss med att fiska i brunnen, spelat musik med grässtrån och grävt i kompostjord efter småkryp.

I lördags var hela familjen och tittade på DuDs dansuppvisning i Tallåsaulan för att Jessica skulle uppträda. Hon var så duktig och storasyster Johanna blev så stolt! Dessutom fick jag syn på ett av mina vfubarn på scenen! Barn som dansar är nåt av det gulligaste som finns :)

Min fredag.

På prinsessan på fjärtens dagliga schema står att jag har lite att göra idag. Jag ska äta mitt ägg som var bajsigt och som sprack i vattnet när jag kokade det så att bajsvatten säkert letat sig in, förbereda inför den kommande VFU-veckan, skicka ett mail, försöka göra klart en karta till ett stort biotoparbete jag håller på med, skrika åt Bruno att sluta bita mig i hälen, äta lunch (Karins lasagne), äta chips, duscha, välja kläder, klä på mig, diska, packa inför övernattning o-hemma, mata och vattna katterna, gå ut och äta med Albert, Annika och David på Kolgrillen på drottninggatan, besöka Ice-Dream, och till slut åka hem till mamma och pappa för att sova över så jag imorgon kan inventera mina biotoper. På grund av mitt tajta schema finns en risk att "diska" eventuellt tyvärr sorgligt nog går fetbort.

Att inventera biotoper på skoltid är inte så dumt, men desto värre inte heller så enkelt.

Den senaste tiden i skolan har jag ägnat åt att vattna gröna ärtor med diskmedelsvatten, förvarat blommor i kylskåpet och regelbundet hållt till i skogen för att krypa på knä bland mossor och myror, och kasta mig ner på marken så fort jag sett en hög med bajs. Än så länge har jag hittat spillning från dovhjort, vildsvin, hare och grävling. Tidspress i skolan är inte så roligt, men skogen är härlig!

Nu säger Göran åt mig att komma och lägga mig. Bäst att lyda.

Tysta leken

Igår såg vi på den svenska filmen Tysta leken. Den var spännande och deprimerande på samma gång, och så förstod jag inte riktigt slutet. Det var allt jag hade att säga om det.

Bruno är en hejjare på att kissa och bita, och så är han även ibland världens gulligaste.

Idag har det varit en fartfylld dag. Skolan höll på i en evighet men även evigheten tog slut. Sen tittade jag på Alcatraz på tv4play med Albert och Marsglass. När vi bara tittade och tittade istället för att mata Bruno bestämde han sig för att demonstrativt kissa mitt framför ögonen på oss, fast på en påse på golvet. Han har också några inneboende frustrationer då han inte fått gå ut på flera dag pga söndertrasad duva på gården som vi inte velat att han skulle äta upp. Albert ville inte ha honom i huset längre så jag gick och slängde dom där fågelvingarna som låg kvar och skräpade efter att en igelkotte ätit upp resten. Sen pluggade jag, och pluggade, och pluggade. Sen släppte jag in Bruno, varpå Göran hoppade upp på Brunos rygg till synes för att han ville rida häst. Bruno tog ut sin frustration över detta påhopp på prinsessan på fjärtens fot med sina sylvassa vässade huggbissar. Tror det är dags för sängen snart.

Imorgon ska vi ut i skogen med skolan!!

Göran fungerar bra som halsduk.

För dom som inte redan vet så var faktiskt Göran hemma när jag kom hem från skolan på självaste min födelsedag. Så fort jag kom innanför dörren så hörde jag ett mjau och ett duns, och en skruttig katt som såg ut att ha förlorat några rumpkilon kom springandes fram till mig för att hälsa. Världens finaste födelsedagspresent! Nu håller vi på med att ta igen allt gos som gick förlorat under Görans två sova-på-djurklinik-dygn.



Idag var mamma, pappa och Jessica här på födelsedagsmiddag och några rafflande partier Alfapet. Prins Albert bjöd på hemmalagad laxpasta och Italiensk glass från stadens nya glassbar, IceDream. Ni som inte redan provat deras regnbågssprakande krämiga smaksensationer, gör det!

Nyköpingspresenter.

Idag var mamma, Jessica och jag i Nyköping och handlade. Titta så många fina presenter jag fick! (bilden) Jag tror nog allt att prinsessan på fjärten inte vill vänta ända tills imorgon med att öppna dom, för hon vill visa Albert vad dom innehåller, och imorgon hinner jag inte riktigt förens på kvällen pga viktig skola. Såå, dom kommer nog öppnas ikväll. Imorgon fyller jag 23 år, och den bästa presenten i världen skulle vara om en frisk och kry Göran med svansen i topp är hemma när jag kommer hem imorgon. Han ligger fortfarande med dropp på Djurkliniken.


Vårrus och vårgrus.

Nu har jag som ni säkert märkt haft en semester från bloggen. Det var oundvikligt och säkert välbehövligt också. Det är fint att ha en fin blogg att skriva fina saker i, men ibland måste man bara sortera bort allt brus. Sammanfattningsvis kan man säga att jag sen sist har hunnit med en bedrövlig period av andnöd och ångest tillsammans med en äcklig dos av panikångest. Jag har även hunnit springa in och ut hos diverse läkare, fått mediciner för välbefinnande och o-ångest utskrivna och firat påsk hos mamma och pappa på landet. Albert, jag och Jessica har målat ägg, och katterna har busat runt i vårgräset. Dessvärre busade Bruno inte bara. Han jagade även bort alla gårdens katter och försökte sätta tänderna i dom om dom kom för nära sitt eget hem. Han vet inte vad det är att vara gäst.


Göran undersöker biotoper med mig inför ett arbete till skolan.


Alla mina tankar och all min kärlek går till Göran som nu sover över på Djurkliniken i Katineholm. Han fick problem med kisseriet, igen, men den här gången är det illa. Innan vi åkte in med honom hann han kräkas 6 gånger och när jag väl skulle lyfta in honom i buren var han så dålig att han inte orkade kämpa emot, helt slapp i alla muskler var min lilla fina rödvita katt. Väl framme konstaterade den snälla veterinärsassistenten att han hade 40 graders feber, och än vet dom inte vad det är för fel.

RSS 2.0