Uppgradering av köket

Idag fickvi ett nytt köksbordoch nyaköksstolar för endast 1990:-, promenaderhitoch dit och sällskap av en Patrik somdels hjälpte oss att skjutsa hem möblemangetfrån affären ochdessutommeduppätandet av kaffebröd, fisksoppa och en guckigclementin. Ja, min space-knapp är tillfälligt liteurfunktion.Tror det har hamnat smulor av okänd sort underena hälften av denså att den bara fungerar hälften av alla gånger jag trycker på den. Hur som helst är köket nu såmysigt att jag nästan hade velatsova där inatt.

Göranoch Brunotycktesom vanligt att kartongerna sommöblernalågihoppackade i var mer intressanta än innehållet. Dom slängdesdock.


Vårt nyaköksbord och våra nyaköksstolar.

Kärlek är det bästa som finns

Nu är jag hel igen, för i vår säng ligger nu en glad Albert och sover. Vi har pussats och pratat och snusat varandra i håret sen han kom hem vid ca 05:00 idag. Åh, nu mår jag så bra. Önskar jag kunde ligga kvar där hos honom, men skolan kallar. Ska äta en av alla de där clementinerna som mamma skickade med mig hem igår, sen borsta tänderna och sen gå till tåget, åka tåg, gå till skolan från tågstationen, leka med gruppen, drömma mig bort till Albert som ligger hemma och sover, osv.

Och ett stort grattis till Edvards lag som kom tvåa i Nordic game jam! Visst är det helt otroligt bra?!

Hört en vanlig afton hemma hos familjen Udd

Jessica - Jag tror hon heter Pepa, eller Peppa. Lisa tror hon heter Pippa.
Mamma - Pippa? *fniss fniss fniss* Heter hon det?
Jessica - Jag vet inte riktigt. En annan lärare vi hade hette Könsske..
Mamma - Könsske?? Nej nu vill jag inte höra mer om den där skolan.

En helg på landet som vissa troligtvis kommer njuta mer av än andra

Idag åker prinsessan på fjärten, Bruno Bensax och Göran Persson ut i friska luften på landet. Mina planer för vistelsen kommer troligtvis vara att spela skip-bo och bli bortklemad med hemmalagad mat, Brunos planer; att jaga möss och råttor samt jaga iväg de katter som redan bor där, och Görans planer kommer troligtvis vara att kontra tidsfördrivet att trycka vid elementet i sadelkammaren med att stå och jama utanför ytterdörren och alla fönster för att demonstrera sitt missnöje.

Att vara ensam människa hemma är ingenting jag brukar vara

Igår kväll blev det bestämt att Albert skulle med Edvard och Edvards spelprogrammerargrupp till Köpenhamn över helgen för att ställa upp i Nordic game jam, någon stor nordisk sammankomst där det ska göras dataspel på tid. Albert åker dit som spelillustratör eftersom han hjälpt Edvards gäng med illistrationer till deras spel och är bäst. Nu hoppas jag att han utbyter massa erfarenheter med massa människor och får det massa skoj! Det är han värd. Puss älskling. 


Trailer till Global game jam, fast Albert är på Nordic.

Från imorse till söndagkväll är alltså prinsessan på fjärten utan prins Albert. Hon har roat sig med Linnea och Anna nästan hela dagen, vi hade loligt och åt tacos tills Linnea blev fet om fingrarna, Anna fick mat på kinden och jag hamnade i matkoma. Men nu är jag hemma igen och skruvar upp musiken för att skrämma iväg ensamhetskänslan som smyger sig på när det blir tyst och mörkt. Bruno har inte lämnat min sida mer än två meter sen jag kom hem, jag tror han märker att jag känner mig lite ensam. Lille fina plutten.


Natten är till för att gosas på tycker vi, därför gosar vi


Göran ligger och purrar på min mage efter att ha spionerat på grannarna (kajorna i trädet) från sin plats på balkongen en lång stund. När han hoppade upp på mig var han kall i pälsen och öronen var som små isbitar, nu är han varm och doftar som bara Göran kan dofta - kattbebisparfym! *gilla*

Matteprov

Idag är det lite nervöst här hemma hos oss. Igår från tidig kväll till in på natten satt Albert och repeterade kapitel 1 i matte A, med mig som lite hjälp och stöd. Vi somnade strax innan två och kom upp vid klockan nio idag och fortsatte repetera. Nu har han åkt hemifrån och ska göra provet om 10 minuter. Jag håller alla mina tummar, Göran håller alla sina tassar, och Bruno håller på att markera revir ute på gården.

Det är tur att gruppen finns så man kan skicka kärleksbrev istället

Igår startade den nya kursen "Ljus och ljud" med full fart och sedan dess har vi bland annat lärt oss om elektrostatik, elektriska kretsar, magnetism, elektromagnetisk induktion, samt utbredningshastighet, våglängd, frekvens och amplitud. Ja, jag läser fortfarande till förskollärare. Att välja naturvetenskap som inriktning är fortfarande ingenting jag ångrar, men när jag sitter där i föreläsningssalen med myror i byxorna och lär mig om Ohms lag så kan jag inte låta bli att önska att kopplingen till vårt framtida yrke kunde vara lite tydligare. Det jag nu faktiskt minns från föreläsningarna var väl när läraren skulle blåsa upp en ballong och höll på att svimma, när han sen skulle gnugga ballongen mot sin vällagda frisyr och när ballongen misslyckades med att fastna på väggen. Vem Ohm var och vad han var bra för har jag glömt.

När plånboken inte längre ger avkastning

Igår till idag var lillasyster och hälsade på. Vi spelade Modnation racers och Skyrim och åt snask. Idag på eftermiddagen kom mamma hit och informerade oss om att våran frys behövde frostas av, så nu ligger all vår frysta mat och fryser i påsar på balkongen. När pappa, mamma och Jessica åkt hem köpte Albert och jag pizza för pengar vi inte hade. Nu är jag äckligt mätt och lilla magen är inte liten längre, men oxfilépizza med bearnaise-sås är väldigt gott. Jag är trött och börjar misstänka att jag har pizza i hjärnan. Imorgon börjar nya kursen - Ljus och ljud, och jag har fortfarande inte läst kurshandledningen ordentligt än. Nyttiga saker vi lyckats göra den här helgen på eget bevåg är att städa och sortera tvätt. Det var tråkigt men nu är det fint här hemma. Nu orkar jag inte skriva mer intressanta saker. Puss å hejdå.


Vår fina spargris, innan massakern.



Vår fina spargris, efter massakern.



Lilla frysen står och "frostar ur".

Alberts självporträtt

Nu har min sambo börjat en bild och form-kurs, och här är hans läxa. Vad tycks? Jag tycker kanske att den är lite väl lik en gris med vingar ur vissa vinklar.


Alberts självporträtt.

Språkkrock på sjukhuset

Under onsdagens läkarbesök skördades ingen direkt saftig frukt förresten.
Det lät i stort sett såhär:

Doktorn - Du är frisk, jag ser det här, du frisk, operationen lyckad!
Jag - Ja, men det här är ett annat problem, jag tror också att operationen lyckades och att extrabanan är borta. Men nu har jag problem med för hög vilopuls och har ibland svårt att andas.
Doktorn - Ja, ja, ja, ja, ja *viftar avfärdande med handen* du kanske mycket tankar?
Jag - Nej inte direkt, min lillasyster lider av samma problem, och en släkting hade också problem med puls och andning.
Doktorn - Ja, ja, ja, ja, ja *viftar avfärdande med handen*
Jag - Kan min höga vilopuls bero på mitt lite låga blodtryck?
Doktorn - Du vet......... dom med låg, eh.... eh..... frekvens, eh, ofta få, eh.. hög, eh... eh.............. eeeh....
Jag - Blodtryck?
Doktorn - Ja!...... Jag högt blodtryck, du låg, mycket bra, högt blodtryck dåligt!

o.s.v.

Nu har jag skuldmedvetet ätit ärtsoppa med sugen kattpublik

Göran Persson är inne på sin kanske andra månad med dietfoder. Han äter specialmat mest och dels för att han fick urinsten och därför måste äta förebyggande, och dels för att veterinären kallade honom tjock. Stackars liten. Vi kör dessutom med kollektiv bestraffning då Bruno också blir tvungen att äta samma mat. Göran har börjat med att flera gånger om dagen lirka upp alla nedre skåpsluckor i köket i jakten på godsaker, och det första jag gör när jag kommer ut i köket på morgonen brukar vara att stänga luckan till sophinken..


Göran myser i soffan och drömmer om cat pillows.

Bruno Bensax har i sin tur problem med sin täta vinterpäls. I fyra dagar har vi arbetat med att klippa och kamma ur den. När man klipper så kommer man in till ett lager med fet ihoptovad päls som luktar uteliggare. Albert kammar och Bruno skriker och jag gissar att grannarna börjar tro att vi misshandlar honom. Men han är fortfarande vår bästis och är trots behandlingen gosig, pussig och kramig.


Bruno myser i fotöljen.

Känner mig liten och skruttig

Neh, någon torktumlade min fina gula Gudrun Sjödénkofta så nu är den liten och skruttig :'( och jag fryser, och vill ha en semla.

Titanic

Prinsessan på fjärten och prins Albert tittar just nu på Titanic, hela båten har snart sjunkit och jag klarar inte av att bara sitta och titta på det. Svag ångest kryper i kroppen. Jag har svårt att inse när jag tittar på film att jag faktiskt inte är där i filmen på riktigt. Måste titt som tätt fråga Albert och försäkra mig om att vi är här i soffan och inte i fara. Han tröstar och säger att det inte är någon fara och att vi har det bra och kramar min tass. Jag kramar tillbaka.

Vi har ätit 70-procentig choklad och druckit kaffe latte, nu dricker vi te.

Sedan jag såg Titanic för första gången för kanske 10 år sen har jag alltid tyckt att Kate Winslet är världens vackraste kvinna. Hade jag fått bestämma vem jag skulle se ut som i livet hade jag definitivt valt att se ut som henne!

Kjell5000

http://svt.se/2.166543/sandingsinformation
Alltså gud, ni fattar inte! Det här var så bra! Jag kan inte sluta titta så jag förblir vaken ett tag till.
Se på Kjell5000! :-)

Jag vill ha en fin liten stor familj

En stor del av dagen spenderade jag hemma hos Marika ute i Valla tillsammans med halva arbetsgruppen. Vi var så jäkla flitiga, men vi kom helt naturligt och ohjälpligt in en del på att prata bebisar också.. Vi gör ett arbete om Fosterdiagnostik.

Jag har nu sett klart på TV4play's Trillingar - fyrlingar - femlingar! Innan det har jag sett på En unge i minuten, Familjen Annorlunda och Unga mödrar. Någon som har något tips på andra bra bebisprogram? Vet inte hur hälsosamt det är att gotta ner sig i soffan och bli beroende av såna här program när man är sugen på att utöka familjen från och till samtidigt som man borde vänta pga studier osv., men det är så mysigt!

Den här videon är btw så häftig!
(vi fick se den i skolan i kursen vi läser just nu: Människan - kroppsfunktioner och hälsa)



En rolig grej är ju att hon som pratar inte låter som någon mindre än Sigourney Weaver som bland annat spelar huvudrollen i Alien-filmerna (och en av huvudrollerna i Avatar). Passande?

Knottror på rumpan

På tal om ingenting så har jag ju som tidigare nämnt torr hud och måste smörja in hela kroppen varje dag för att den inte ska klia och fnöska sönder. Ansiktet måste jag skrubba ordentligt när jag tvättar det, sedan torka av det med en bomullsrondell med mjölkrengöringsmedel på och sist men inte minst smörja in det med en ansiktskräm för torr hud. Min rumpa har ett annat problem. Den blir knottrig när jag inte smörjer in den. Eller, den är jämt knottrig, men mindre knottrig om jag är flitig med att smörja den fet. Nu har jag kikat runt lite på olika forum och läst att detta kan bero på att man har "fettbrist" eller att talgkörtlarna inte fungerar helt önskvärt och typ täpps igen av någon anledning. Om man ska tro på det man läser så ska en skrubbhandske + hudkräm varje dag göra den len som en babyrumpa igen efter en veckas ompyssling. Imorgon ska jag därför leta efter en skrubbhandske på Åhléns. Men idag ska jag nog lyckas råda bot på den där "fettbristen" med hjälp av en präktig semla!

Gud är nådig, men varför försvinner inte den jävla disken fastän jag ignorerar den?

Denna söndag ska prinsessan på fjärten ägna sig åt vardagliga nöjen såsom att diska, städa och plugga. Tack kära intresseklubb för att ni antecknar! Dock kommer ju måsten före nöjen och dagens prinsess-måste är att se färdigt på TV4play's miniserie: Trillingar - fyrlingar - femlingar! samt dricka te.

Kul fakta är väl att Johanna betyder "Gud är nådig" och "Gudagåva" medan Albert betyder "ädel" och "ljus riddare". Göran å sin sida betyder "bonde, åkerman" medan Bruno inte helt otippat betyder "den brune", "den med brun hudfärg", "den solbrände".

Tråkig fakta är väl att det är tänkt att jag från och med igår till och med onsdagens läkarbesök ska vara utan min pulssänkande medicin, så att doktorn kan undersöka mig och få ett resultat som är opåverkat av medicinen. Min vilopuls är nu uppe i 96 och jag kan erkänna att det inte är någe vidare behagligt. Det är lite som att vara bakissvag utan att ha druckit alkohol, febersvag utan feber, eller överhettad utan att ha badat hett.

Lussekatter och andra katter

Igår var jag på besök hos min vän Joline. Prins Albert lånade mig hans mobil så att jag kunde lyssna på Den svenska björnstammen på hög volym i lurarna på tåget till Norrköping. Det var mörkt och fint ute. Musik kommer på något sätt inte riktigt till sin rätt förens den spelas medan man färdas med ett fordon, det är nog någon slags grundregel i universum tror jag. Joline bjöd på nybakade lussekatter med choklad, mandlar och russin i. Sen lagade vi en vegetarisk färssås med spaghetti, tog kort på den vegetariska färssåsen med spaghettin, åt den vegetariska färssåsen med spaghettin och tittade på halva Macken - Roy's & Roger's Bilservice. Sen skulle Joline plugga men vi spelade angry birds istället. Vi bråkade också en stund om huruvida England eller USA var bäst och pratade som Mupparna och Yoda och Ken i en kvart. Kvällen avslutade vi med ytterligare några lussekatter och Stinsen brinner, sen somnade vi. Isibell bet i mina kläder. Isibell är Jolines tjocka håriga sambo. Hon är lite ful och mycket söt på samma gång!


Te-ankan och färssås med spaghetti hemma hos Joline.

Nu är jag hemma i vår sköna sköna fina säng. Albert ligger bredvid och snarkar och mumlar något om några utsläppta korvbröd, Bruno ligger och murrar vid mina fötter och Göran öppnar skåpet under diskbänken på jakt efter välsmakande sopor en gång i halvtimmen.

Icas egna semlor

Jag hade sjuk ångest, köpte semlor, nu slukar jag semlan, nu har jag endast lindrig ångest.

Köttfärssås på bröd är gott, när man är hungrig


Prinsessan på fjärten idag.

Om ers prinsessheten själv

Nu tänkte jag att det vore dags att jag berättar lite mer vem jag, prinsessan på fjärten är! Ni vet redan att jag gillar katter, vart jag är född, att jag har två systrar, att jag är förlovad med prins Albert och att jag gillar croissanter och har en gulgrön tvål i badrummet. Det här säger kanske mycket, men inte allt!

Jag tycker faktiskt också om att dansa, sjunga och lyssna på bra musik. Jag tycker själv att jag är ganska bra på att diska, men det är ett ursligt tråkigt göra egentligen. På vår önskelista med dyra prylar står det just nu: TV och DISKMASKIN. TV har vi inte för vi har projektor och projektorduk eftersom vi älskar så hårt att stänga in oss bakom fördragna gardiner om dagarna för att kunna se bilden. Eller faktiskt har vi inte ens gardiner som räcker till att täcka vårt enorma vardagsrumsfönster, utan Albert brukar hänga för en hög med sängkläder på gardinstången. Mysigt..

Sen (nu) så vill jag ha barn, hus på landet, höns, hund, katter (harjagredan) och en underbar man i min närhet (harjagredan). Ett körkort hade suttit fint i plånboken också. Musik och natur och kärlek är livet. Men det här med att vara hel i sig själv är ju väldigt viktigt också har jag insett efter ett par hårda år. Är man inte det kan man ju inte njuta av allt det där fina.

Sen kroppsligt är jag ju spinkig och har alltid varit, till mitt förtret. Men jag tycker om mitt utseende riktigt bra ibland. Många födelsemärken, leverfläckar eller vad det nu kallas har jag, och torr hud. Så jag smörjer regelbundet in mig i babyolja. Fint va? Snoppnäsan sitter där den sitter också, men jag klär ibland upp den med en prydlig nosring.

Läsa böcker och lösa korsord blir jag helt till mig i brallan av. TV-spel och datorspel har hängt med under hela min uppväxt, men moto-racer är väl kanske inte längst upp på min lista längre. Bra grejer som jag kan rekommendera är Skyrim, Oblivion och World of Warcraft. Min favoritbokserie som jag aldrig i livet hade velat vara utan är Harry Potter och överst på min lista med bra filmer ligger troligtvis LOTR. Dom har betytt mest. Tjae, Stinsen brinner är det ju hög klass på med. Och Lejonkungen.

Ska jag komma på sånt jag gjort som kanske inte så många andra gjort så är det väl kanske att ha åkt bil med en kalv i knät, samlat på paddor i byrålådor och kläckt fram en kyckling på magen.

Näh fy nu orkar jag inte längre, mina fingrar har blivit alldeles kalla, men alla borde tänka mer på miljön också, tycker jag.

En gammal goding


Elak vs. snäll

Det finns så många som verkar njuta av att trycka ner andra och vara elaka. Men ärligt talat vad finns det egentligen för mening med att vara badass?

Att vara snäll tror jag är den typ viktigaste egenskapen en människa kan ha. Den som har sagt att den snälle är dum kan inte ha så mycket fin moral i sig. Intelligensnivå, politisk åsikt, religös tro, allmänbildning och utbildning, vad har dessa egenskaper för relevans jämfört med att vara snäll?

Sen finns det såklart olika betydelser av vad man menar med ordet snäll. Jag menar inte fejkad snällhet, det räknas inte, blä! Att vara snäll tror jag är något man föds, fostras och formas till. Att vara snäll innebär inte att man inte har egna åsikter och står för det man tycker, det betyder väl snarare att man även är öppen för andras uppfattningar och åsikter och möter dessa med respekt. Att vara snäll är att visa hänsyn till andra. Kan även tillägga lite ödmjukt att jag inte tror att elak humor och att vara elak behöver gå hand i hand. Har man elak humor och är snäll på samma gång så har man dock förhoppningsvis förmåga att veta när och med vilka det passar sig att skratta.

Jag tror inte på det goda och det onda såsom Gandalf och Saruman-gott och ont, men kanske borde vi alla sträva efter att bli lite mer som Gandalf. Magisk och odla skägg.

/prinsessan på fjärten som vill kräkas på alla elakingars fötter

Telewalker

Spel framställt av Edvard mfl:
http://dl.dropbox.com/u/3877194/Fortenight/games/Telewalker_v05/Telewalker_v05.html

Mitt rekord ligger hittills på 437 sekunder.. o.o *host*

(O)väntat besök från Göteborg

Kalle och Alberts bror Edvard kom på för Albert oväntat besök, men för mig väntat. Albert blev minst sagt överraskad när han gick och öppnade ytterdörren och det där stod två killar i heltäckande gröna ansiktsmasker. Enligt grabbarna ställde sig Albert i "spänna-musklerna-och-försvara-sig-ställning". Ni anar inte, det var så jäkla bra! Hela veckan har jag gått och bitit mig i tungan när jag varit nära på att säga saker som: "när dom kommer på lördag så kanske vi kan..". Men jag kan lättad säga att jag klarade det den här gången.

Nu har jag tre unga män i hemmet som tar upp soffan, projektorn, projektorduken och alla våra spelkonsoller. Jag måste erkänna att jag är sugen på att spela Skyrim, men några dagar utan får jag offra för deras skull när dom väl är här och pruttar och har det gött. Prins Albert mår nu så fint som han förtjänar.

Eftersom jag inte presenterat Kalle här på bloggen innan så kan jag ju tillägga att Kalle är Alberts gamla (fast unga) vapendragare och förra granne från Göteborg.

Jag borde plugga, imorgon börjar skolan igen.. Ignore.

Fredagsmyyys~ utan SNASK?!

Hej bloggen.

Idag var en bra men kort dag. Vi vaknade som vanligt på eftermiddagen, att vända på dygnet går helt enkelt inte när nätterna fortsätter att vara amazingly azum osv.

"sten-sax-påse" är en företeelse som Albert och jag använder oss av för att fatta vardagliga beslut såsom vem som ska rensa kattlådan, diska och andra liknande nöjen. Tack vare denna lek slapp jag åka iväg till affären och istället bjöd Albert mig på croissanter och kaffe latte. Detta är ungefärligen världens bästa frukost, och utan tvekan världens bästa kille. Ägg och bacon ligger på andra plats.

Efter kvällsmaten kom Jennie på kvällsbesök. Göran blev å ena sidan som vanligt måttligt förtjust av att få främmande men jag å andra sidan tyckte att Jennie kom med solsken. På kvällen!

Nu är jag kissnödig.. nu kissar jag. Det är så oerhört fexibelt med laptop.

Sjuk eller sjuk på riktigt?

Istället för en promenadmedJennie-dag blev det här en besökavårdcentralen-dag.

Har från och till lite för hög vilopuls (runt 100) och får ibland attacker då jag svettas, känner mig yr och svag som svagdricka. Till historien hör att jag för två månader sen genomgick en titthålsoperation där en extra ledningsbana i mitt hjärta opererades bort. I och med den karusellen åt jag betablockerare som skulle hålla mitt hjärta i trim. Möjligtvis är min höga vilopuls en biverkning av medicinerna, eller kanske blodtrycksfall? Eller så börjar jag fundera på om det är någon form av kronisk stress, om det nu finns något som kallas så. Panikångesten är ju en gammal vapendragare. Jag låter doktorn avgöra. Kanske kommer doktorn bara säga: nej här finns det ingenting vi kan göra, du är frisk som en nötkärna. Och det är då man vet att man är riktigt sjuk (i huvudet).

Födelsedagsfirande

Gårdagen spenderade prins Albert och prinsessan på fjärten mest hos min mamma och pappa på landet då vi alla firade Annika som fyllde 26 år. Vi berättade för henne hur stor hon blivit, sjöng "ja må hon leva", blev bjudna på en märklig cheesecake med gelatinklumpar i, filmade Annika när hon cyklade på Jessicas träningscykel, Jessica när hon välte julgranen och mig när jag petade mig i näsan. Under dagen pratades det en hel del med Ken-rösten (internt familjeskämt som vi systrar och vår mamma nog aldrig kommer tröttna på, men som både Albert och pappa tröttnat på för länge sen. David har själv lite talang vad det gäller att prata med Ken-rösten men jag är inte säker på att han blev så förtjust då Annika sa till honom att hon hoppas han förstår att vi kommer fortsätta skämta om detta i 50 år till).

Bruno Bensax och Göran Persson spenderade dagen instängda i sitt eget hem och Göran är fortfarande på dåligt humör.

Fnisskalas


Words with friends med Erik på Facebook efter fyra timmars sömn.

Trogna Tele 2-kunder

Irriterad tjeeeej. Jävlar, det ringde precis en kille från tele 2 och öronrape-ade mitt öra. Han frågade vad vi hade för tjänster hos dom och i efterhand tänker jag att jag borde svarat att det ska väl han veta. Han fick mig att krypa på knä och leta efter om prylen i hallen som har med internet att göra har någon sifferkod på sig. Han ställde en massa frågor jag inte visste svaret på, och Albert sa saker samtidigt om bredband och hastighet och annat oförståligt men hade inte själv tid att ta telefonen då hans händer var fulla av Starcraft. Samtalet avslutades med att tele 2 killen kom fram till att han kunde erbjuda oss gratis tv-kanaler, varpå jag sa att vi inte har någon TV - Då sa han, efter fem plågsamma minuter av hans mundiarré att han isåfall tyvärr inte kunde göra någonting för oss.

Blööö, nästa gång dom ringer lägger jag på direkt, nu ska vi laga köttfärssås och spaghetti!

människor i min omgivning

Jag har ju redan skrivit en kort presentation av mig, Prins Albert, Bruno Bensax och Göran Persson. Nu tänkte jag utöka listan och fatta mig ännu kortare, bara så att ni som läser kan hänga med i svängarna om vilka jag skriver om.

Mina fina arbetsgrupp i skolan, lika tajt som vispad äggvita: Angelica, Anna, Jennie, Linda, Madeleine/Madde, Marika och Therese/Tessan.

Linnea kan vara två olika. Linnea är oftast min barndomsvän som alltid kommer och ska finnas kvar.
Linnea kan i vissa sammanhang även vara Edvards Linnea, vilken är en annan Linnea än den tidigare nämnda, och Edvard är Alberts ena lillebror, Erik är hans andra, och Anja är hans tredje, syskon.
Annika är min storasyster (25 år) och Jessica är min lilla (13 år).
David är Annikas David.
Mamma och Pappa är min mamma och pappa.
Tuija och Dan är mina blivande svärföräldrar.
Joline är icke att förglömma. Hon är min gangsta i Norrköping sen gymnasiet och henne blir jag inte av med, på bara gott.
Kapten Patrik är nämnd, han är en vän från gymnasiet, och "mfl." är bland annat hans lillebror Robin + Robins Amanda.

Skriver jag om några fler så kommer de personerna såklart också få en lika blygsam presentation.

"Använd kroppen som den maskin den faktiskt är"

Genom åren har det här med att motionera och röra på sig varit en relativt oregelbunden förteelse för mig. Jag har kontrat perider av jazzdans, streetdance, showdans, jogging och aerobicsövningar med perioder av stillasittande 23/7. Av detta har jag lärt mig att jag mår som bäst då jag rör på mig men tyvärr räcker inte den insikten alltid till för att orka släpa arslet ur soffan så att säga... Jag är säker på att jag inte är ensam om det här. Det som sparkar igång en brukar väl vara när man tittar tillbaka på kort från när man var fit, och därefter ser sig i spegeln och inser att hållningen inte är som den borde och att kroppens form har gått från stark till slapp.

Hur som helst så ska jag träna en timme varje dag i en vecka från och med igår! (men jag börjar idag) Det är en skoluppgift vi har och jag orkar inte förklara. Bara att tänka på skolan gör mig mosig i huvudet efter all den här långa ledigheten. Linda har redan gjort samma sak och Jennie började igår (vilket jag också gjorde i tanken men inte i praktiken)

Om du vill få upp pulsen och ont i vadmusklerna:


Ger garanterad träningsverk i magmusklerna:


Pain in the ass:


Träning för armarna:

Mjau


Göran Persson poserar i köksfönstret. Tjusigt va? :-)

Nätter är fina, smörkräm är mäktigt

Hej kära bloggläsare mitt i natten, idag skippade vi träningen och bakade snask istället. Albert krossade blockchoklad med vår massiva kökskniv på köksbänken så hela köket skallrade strax innan vi insåg att klockan var runt 22.30. Kan tillägga att vi redan är ganska populära hos grannarna då katterna använder gårdens sandlåda som toalett sommartid. Nu orkar jag inte snaska snasket för jag hade lite dåligt tålamod och nafsade i mig mandelmassa, blockchoklad och smörkräm medan vi bakade. uäk.


Mumsiga Biskvier.

Nu - Skyrim!~
Avatarmusik till er som behöver:
http://open.spotify.com/album/1H81jGoWeLI8ufq42GfDPn

Gult är fult, men den har lite grönt i sig också



Den kraftfulla tvålen vi fick i julklapp som färgar handfatet vackert neongult och doftar upp hela vårt badrum, samt gör den dagliga hygienskötseln till en fröjd. Tack Edvard och Linnea.

Varma täcken

Vaknade precis mitt i en dröm av att det var varmt i rummet, Albert gick upp och öppnade balkongdörren. Nu är det svalt och skönt här inne. Prinsessan på fjärten har haft en bra natt. Spelade Skyrim till klockan tre och sen läste jag ut boken "En liten hattaffär på hörnet" (inte mycket går upp emot en bra bok). Bruno mjölktrampande på mina ben och Göran var min lilla sked. Albert var min stora :) Sen när jag väl somnade har jag drömt en massa, om musik och kalas och trevliga känslor, tror jag, för jag ville inte riktigt vakna ifrån den.

Snön som föll tjock igår är för övrigt slask idag, jag kan höra hur det rinner från takpannorna. Ofta saknar jag att bo på landet. Utifrån gården hörs skrikande barn och entrédörrar som öppnas och smälls igen, och lite längre bort hör jag ljudet av bilar som susar hit och dit och till och med ett billarm blogginlägget till ära. Det är ett ständigt brus. Emellertid (synonymer.se) känns luften frisk idag, ofta när vi öppnar balkongdörren för att vädra står grannen och röker på sin balkong.. Men en fin lägenhet har vi!

Vet ni, när Albert och jag träffades sa vi att vi skulle försöka undvika att flytta in i en lägenhet, vi sa att hellre skaffar vi ett kyffe på landet som kan rustas upp. Men vi var nykära, rusiga och naiva, fast ofta är det faktiskt just då man också kan se som klarast, på ett sätt.

puss!

RSS 2.0