Vaknade typ 14:00.

Lena har börjar gilla att åla omkring längs med min kropp under täcket. Kittlar gosigt. hon har legat därunder och sovit några timmar. Nu när jag vaknade kom hon upp och la sig på min mage för hon ville godmorgongosa sådär som hon alltid vill när hon vaknat, sen kröp hon upp och nafsade mig i bröstvårtan. Håhå, så gullit! men det kom ingen mjölk därifrån inte.

Natten <3 Johanna

Åh natten alltså. Det är verkligen bästa tiden på dygnet. Finaste tiden på dygnet. Allt är så tyst och lugnt. Hjärnan fungerar bäst då, man ser världen lite tydligare liksom. Eller iallafall ser världen snyggare ut i huvudet när det är natt.
 
Det är nu man funderar över allt man vill göra. Och kanske över allting man Borde göra? blir ibland förvånad när jag inser att jag nog bara har det här livet på mig att göra det jag vill, sen är det försent. Eller?
 
jag vill dansa, spela world of warcraft och älska. Just nu känns dom tre sakerna rätt viktiga för livet. Och springa i skogen och på öppna fält mitt i natten med sval frisk luft mot huden. Det är viktigt också.
 
Göran ligger bredvid mig i soffan och kurrar, håller en tass på min arm. Det är bara lampan i hörnet som är påslagen med lägsta ljusstyrkan på dimmern och datorn som lyser. Och lite lyser det från gatulampan på gården. Det är så fint!

Nytt bord och nya stolar. Jag kan inte sluta dregla!

 
 Och igår kväll invigde vi nya möblemanget med kalas! Jennie med familj och Anna med sambo kom och grillade och åt tårta, och det kalaset satt fint! :-)

Funderar på att börja spela world of warcraft igen, vore djärda kul! Och så funderar jag på om jag behöver gå och kissa, liksom mer omgående.

 

Grejer att nojja över när självförtroendet tryter, som egentligen inte behöver nojjas över alls pga tidsslöseri och livslöseri.

Ni vet när man mår lite sådär extra dåligt ibland, PMS, depp-period eller vad man nu vill kalla det. Då kan man hitta många grejer på och i sig själv som man hade velat ha annorlunda. Mina såna grejer är bland annat mina små bröst, celluliterna på rumpa och lår som verkar bli allt fler med åren, dubbelhakan som ibland gör sig påmind, håret som är tunt, vaderna som är för smala, rumpan som är för otränad, hela jag som är för otränad, osv.
 
Men när man mår bra, då faktiskt tycker jag om min kropp. Jag gillar mina bröst, dom är snygga. Små, men snygga. Och sköna. Celluliterna - ärs, varför skulle jag inte kunna tycka om dom?! dom är okej. Jag är okej. Det är okej att ha celluliter. Dubbelhakan, ja den kan man ju skratta åt ibland när man ser den, för det ser ju lite lustigt ut. Men jaha, jag ser ju ut så? Så det är lugnt. Det är lugnt att håret är lite tunt och att vaderna är för smala och att jag inte är så himla vältränad. Det är lugnt att jag inte ser perfekt ut, för jag inser när jag mår bra, att man har ju bara det här livet! Varför ska jag gå omkring och oroa mig för att andra ska se och dömma min kropp så som jag själv dömmer den när jag mår lite sämre? Gud så tråkigt att slösa bort sitt liv med det. Det är så skönt att kunna se sig själv i spegeln och känna att man Är fin som man är. Det är okej, lugnt, osv, klämma lite så sina fina delar och tycka om det man känner. Jag har en kropp som fungerar, vad härligt! Jag Får se ut så här, och i det långa loppet är hur jag mår på insidan mycket viktigare än hur jag ser ut på utsidan. Märkligt nog går däremot ofta måbra-på-insidan och sebraut-på-utsidan hand i hand.

Sommarlov vs. o-sommarlov.

Gud vad jag drömmer massa. Och sover massa! Det är trevligt att ha sommarlov. Så skönt att inte ha ett endaste jättemåste att göra. Handla, städa, diska, tvätta, laga mat, sköta om katterna, träffa kompisar, kela med Albert; det är inte så dumma grejer att ha framför sig faktiskt.
 
Fast snart börjar nog skolan igen..
 
Men jag har mycket att tacka skolan för. Jag har utvecklats massor tack vare grupparbeten och all den där diciplinen som krävts och ansvarstaganden som har gjorts. Jag trivs mer i mig själv och tror mer på mig själv, och det är skönt! Jag kommer få en utbildning också, och det är ju rätt bra! Dessutom blir jag ibland riktigt tillfredsställd av att fixa och knåpa ihop ett arbete som jag är riktigt nöjd med och sen få respons på det. Det är faktiskt rätt kul, tycker jag. Det jobbiga är väl när man slarvar bort tid på att skjuta upp arbetet som ändå ska göras. Ska piska mig själv med ytterligare lite diciplin det kommande läsåret har jag tänkt. Lycka till, Johanna, med det!

Vårt fina fina hjärtegryn.

Jag är upptagen. Vi har haft besök hos oss ända sedan lillbebiskatten kom. typ. Hon upptar större delen av min tid. När jag tittar på film tittar jag till 50 % av filmen på Lena.
 
Gud vad jag tycker om henne. Göran den prinsen börjar bli kompis med henne. Dom var nära på att busa med varandra idag, men dom vågade inte riktigt än. Tror och hoppas att dom kommer bli bästisar. Bruno kan lukta på henne utan att morra ibland, och det är ett framsteg! Vi har världens finaste katter! (såklart finns det fler som är världens finaste katter) Åh. Kärlek.
 
/mamman i mig som har tagit över
 

Lena Pälsén är hemma!

Hon är så söööööt. Löjligt söt. Och tuff!
Den här lilla luringen var lite blyg för våra händer först, men nu har hon redan fattat att man får klapp, gos och godis av dom om man är söt och purrar. Världens tuffing! Orädd åt och drack hon direkt när jag visade henne vart det fanns. Göran är nyfiken men håller sig lite på avstånd. Bruno morrade så mycket att han fick gå ut. Lena däremot bara piper och purrar. Inget fräs eller morr där inte! Tror hon kommer bli en riktig gosing.
Kolla bara på den där välskapta halvnosen!

Älskade Bruno, imorgon får du en lillasyster men det tror jag inte att du vet om än.

 

Snart är vi fem i familjen!

åååå, jag är så pirrig i magenför att lilla Lenakatten ska komma hem imorgon! Har köpt massa fina leksaker och ska snart gå och handla fin dyr kattbebismat. Göran och Bruno lekte lite grann med dom nya prylarna, men dom är lite vuxna av sig så dom tröttnar fort. Dom vill ju bara ha ni vet riktiga leksaker, som lever.
 
iii, kunde knappt somna inatt och kommer säkert somna ännu senare i natten som kommer. Det är så kul med liv i huset! Köpte en liten svart sele till henne också så att vi kan gå ut och upptäcka världen lite smått om några dagar också.
 
Nej nu klarar jag inte av att sitta still så mycket längre! Antingen ska jag dammsuga så att det är rent och fint när hon kommer, eller så ska jag handla kattmaten först.

Klösträd Empress Elisabeth

Minns ni: http://prinsessanpafjarten.blogg.se/2012/july/the-cats-trapeze-1.html
 
Nu har jag hittat en till kattmöbel jag vill ha!

Idag blöd Albert och jag oss på tårta, because we're worth it

Den var smaskig, bättre än knäckebröd. Och så grät vi (jag) till The Bridges of Madison County. Den är fin. Se den!

På landet.

Hej! Igår åkte jag och katterna hem till mamma och pappa för att fira Jessica som fyller 14 år idag, fredagen den trettonde. Albert ligger hemma med magont. Saknar honom så mycket och vill pyssla om honom, så jag, Bruno och Göran åker hem ikväll igen.
 
Igår kväll "sprang" jag och David 6 kilometer. Idag har jag träningsverk och springer på toaletten för att tömma magen cirka en gång i timmen pga att vi äter festmat med ännu tätare mellanrum.
 
Bedrifter idag har bland annat varit att lyckats med att vinna på memento och få godkänt på mitt examinationsarbete! Lärarens kommentar löd: "Nu har jag tagit del av ditt arbete i kursen! Jag har glädjen att meddela att du fått betyget G!  Ditt arbete var mycket intressant att ta del av och väl genomfört. Du visar att du satt dig in i relevant litteratur kring omvärldsanalys och  informationskompetens. Arbetet är även snyggt och prydligt; din referenshantering är bra."
 
Görans bedrifter har varit att klättra upp för en lodrät trävägg och hämta mamma fladdermus ur sitt bo under tegelpannorna. Han dödade mamman och lät bebisen som suttit på hennes mage krypa omkring och blint skrika efter mamma på marken. Matte var Inte nöjd. Pappa dödade bebisen med spade. Senaste månaden har katterna dragit in duvor, möss och småfåglar och jag har väl bittert fått inse att det inte bara tillkommer fördelar med att bo på nedre våningen då jag torkat bort blodstänk från fönster och Albert fått dammsuga dammsugarpåsen full med fjädrar.
 
Nu blir det sista festmåltiden för idag. Frågan är om jag får in mer, trots de frekventa toabesöken.

Boktips.

Om det skulle råka vara så att någon som läser min blogg är intresserad av jämställdhet och genus, och vill ha nåt intressant att fördriva tiden med i sommar, så kan jag verkligen rekommendera dom här tre böckerna:

Den intressantaste tyckte jag var Får flickor finnas?, eftersom den var så olik sånt jag läst innan om genus och sånt därnt.

Hundra bilder senare så drar jag!


Om jämställdhet, genus och informationssökning.

Efter blygsam städning inser jag att jag har en del böcker att lämna tillbaka på biblioteket, nu när uppsatsen är färdig. Nu ska jag 1. kliva ur min jumpsuit 2. gå på toaletten 3. noppra ögonbrynen som verkar vilja växa ihop 4. ansa muschen 5. borsta tänderna 6. duscha 7. shamponera och balsamera håret 8. skrubba kroppen 9. torka mig 10. smörja in mig 11. klä på mig lite finare kläder än min jumpsuit 12. gå till biblioteket. Sen kan jag komma hem och städa igen!
Hej så länge!

Vi har myrornas krig i vardagsrummet, fast inte på TV:n..

Okejdå, nu börjar det väl bli dags att städa.

Examinationsarbetet i sommarkursen är färdigt!! *kissar på mig*

Vad bra jag Är! Nu gäller det bara att få godkänt också. Det här betyder att det snart är sommarlov på riktigt för mig! enda måstet som är kvar är att kommentera någon annans arbete innan veckan är slut.

Firar med fet mat!
Imorgon väntar en pluggfri dag med disk, städ och tvätt. Hjärta på det!

Alla borde älska lite mer och hata lite mindre.

Älskar fjantigt mycket när det regnar. Det kittlar i kroppen. Coldplay i högtalarna. Bruno bredvid. Öppen dörr ut till hela härligheten. Frisk luft. Jag luktar varmt och mysigt. Jag älskar! Och det ser allt grönt ut att också göra.

Det har visst blivit ett återkommande mönster att äta frukost klockan tre.

 

Pluggnatt.

Pluggandet går framåt! Det är någonting magiskt med att prestera på nätter. Mycket lättare än på dagen. Kanske för att det är så mörkt, mysigt och tyst? Det är bara min musik som hörs, ingen grannes, inga barn, inga bilar.
 
Albert sitter och målar i kallingarna, jag sitter och pluggar i morgonrocken. Vet faktiskt inte vart Bruno och Göran håller hus. Antingen sover dom eller så är dom ute och ränner i natten.

 Tänkte bjuda på en fin video som får iallafall mig att svettas:
 

Jag borde plugga.

Jag har tänkt på en sak. Man kan ju heta Kock och Pitt i efternamn. Och Dick i förnamn. Tänk om ena föräldern heter Kock och den andra Pitt?
 
Dick Kock-Pitt. ungefär lika märkligt som om vi skulle döpa vårt barn till Odd Udd.

Frukost klockan tre.

Vi tror att varierad kost är bra för kroppiloppen; bacon, ägg, bröd, fil, müsli, juice.
helgfrukostar är fina.

Drinkwell.

Eftersom Göran har problem med urinsten så äter ju missarna dyrt fint specialfoder. Nyligen köpte vi även denna:
Den har ett filter i sig och renar vattnet så att det håller sig fräschare. Dessutom slår den i lite syre i vattnet när det trillar ner i lilla fontänen. På förpackingen stod det att den här skulle bidra till att katterna vill dricka mycket mer. Bruno dricker mer, för han gillar rinnande vatten. Göran däremot är skeptisk till den. Han gillar Inte rinnande vatten.
 
Göran är mer utav en glasdrickare.

Pappa säger att det ska regna 90 mm.

Jag Försöker att inte sova 12 timmar om dygnet, men det går inte bra. Idag ställde jag alarmet på 9.00. Jag vaknade 12.20.. Jag fattar inte, jag lider typ av sömnsjuka!
 
det regnar ute. Låter så himla mysigt. Ett av fönstrena i sovrummet står på glänt som vanligt för att katterna ska kunna hoppa in och ut som dom vill. Men just nu ligger dom här med oss i sängen. Om det blir smutsiga katt-tassar på lakanen? Ja. Men det är okej. Vi har ju tvättstugan som granne. Tyvärr är vi inte så flitiga på att använda den ändå.
 
Jag hade velat visa hur fint vi har det.. *går upp ur sängen, katterna följer med, lånar alberts mobil och knäpper ett kort*
 

The Cat's Trapeze

Hur go' var inte den här att ha hängandes i vardagsrummet? När jag har lite mer pengar tänker jag nog slå till! :-)
http://www.supercat.se/baddar/the-cat-s-trapeze/

Biotopbilder

Minns ni biotoparbetet jag slet med i svett och blod i våras? Jag minns. Lärarens formulering löd: "Jag gillade din egenritade karta! En väldigt detaljrik och läsvärd rapport, systematiskt och intressant." /Nöjd tjej
 
Tänkte bjuda på lite bilder från arbetet, för dom blev så djädra bra!
 

Första inlägget Sommar 2012

Jag tänkte att det nu efter några månader kanske faktiskt skulle sitta lite fint med en uppdatering! Bra tänkt va? nu måste jag berätta allt nytt som har hunnit hända sedan sist. (Okej inte Allt).
 
Nu bor vi här:
Och vi har aldrig trivts bättre än nu! Och med "vi" menar jag fortfarande prinsessan på fjärten, prins Albert, Bruno bensax och Göran Persson. (Ja, min shift-tangent fungerar inte riktigt pga matrester i vägen, så de stora bokstäverna blir inte alltid stora) Men om två veckor är det inte bara vi som bor här, utan Lena Pälsén också! Hon ser ut såhär:
:3 det ska bli helt enormt trevligt. (!!)
 
förutom allt det där fina så har jag även klarat av två år på förskollärarutbildningen med godkänt i allt! Bara ett och ett halvt år kvar!! Just nu har jag sommarlov, utan lov, för jag läser sommarkursen "Informationskompetens i praktik och teori". Men om en vecka är jag LEDIG! det jag måste tvinga mig själv till att göra tills dess är att färdigställa examinationsuppgiften i kursen. Dökul. Antagligen är det på grund av detta som jag nu blev så sugen på att uppdatera bloggen, för allt annat än plugget verkar märkligt nog så mycket roligare just nu. The law of pluggness.
 
Om jag inte verkar så himla pepp i det här inlägget så beror det inte bara på plugget, utan mest för att jag nyss ätit mig mätt på chicken nuggets och samtidigt diskuterat med albert om vad de egentligen är gjorda av. urk. jag avråder samtliga från att göra samma misstag /illamående

RSS 2.0