Omger mig av så fina människor.

Jag är så tacksam för att det finns så fint folk. Ofta tänker man på allt skit och elände i världen, man förfäras och irriterar sig på uppenbart korkade människor (som inte tänker så långt) i debatter, tv och IRL, man tänker på hur många det är som verkar sakna grundläggande moral, man tänker på miljöförstöring, djur- och människomisshandel och idioti samt diverse småsinta elakheter. Men det är viktigt att fokusera på alla de människor man mött som är så fina, människor som tänker, reflekterar, sympatiserar, agerar. Det Är inte lätt att vara människa på ett bra sätt. Vi påverkar och påverkas så mycket.

Stressa på dagen är inte bra för magen.

Och inte för hjärtat heller. Har från och till ett väldigt hoppigt hjärta. Känner mig ofta stressad vilket leder till hög vilopuls och ett hjärta som ibland tar en paus och sedan slår extra hårt och extraslag för att kompensera stoppet. Vilket såklart i sin tur leder till mer stress. Tycker det är så jäkla jobbigt :'C värst är det när jag stressar och motionerar samtidigt. Det här hindrar mig verkligen i vardagen.. Är livrädd för att det bara helt plötsligt ska stanna helt. Och går man omkring i dessa tankar om dagarna får man svårt att fokusera på annat och fungera. Önskar mitt hjärta bara kunde sluta krångla, och att jag bara kunde sluta vara stressad. Önskar mig själv ett harmoniskt liv utan dåligt självförtroende, höga krav och onödiga rädslor. Det är svårt att ta sig dit på egen hand!
 
Nu ska jag iväg till friskis och antagligen motionera, stressa, hindras och må dåligt över att hjärtat krånglar. Vill bara må bra.

Ikväll klappar jag mig själv på axeln. Det där gjorde du jäkligt bra Johanna!

Fick VG på kartläggningsarbetet!

Senast i lördags satt jag och tittade på gamla bilder och upprepade för Albert och Patrik att jag Aldrig mer ska ha kort hår. "Hur tänkte jag?!" osv. Ehm, nu tror jag att jag kommer klippa mig kort i eftermiddag. /ombytlig


I väntans tider.

Finns mycket spännande att vänta på och se fram emot under den närmsta tiden. I eftermiddag ska jag klippa mig (lite nervigt) och idag (?) /imorgon (??) /ÄNNU SENARE (???) ska jag få reda på om jag klarade kartläggningsarbetet (för all del, jag ääälskar ju att vänta på saker, skjut gärna på det liite till). På lördag ska jag på 50-årskalas med familjen hos pappas syster. Nästa vecka kommer soffan (ELLER?!) + soffbord, och en någorlunda fet lön + studiemedel väntas. Den 2:a maj ska Anna och jag till ikea och shoppa loss (handla dasslock), den 4:e maj drar jag på 23/24 (?) timmars kryssning med Abbe, Putte och Axl, och den 20:e maj springer (nåja) Jennie och jag vårruset i Nkpg. Som grädden på moset har det börjat bli varmare ute nu, är bara solen som saknas!

Kalasfint födelsedagsfirande i lördags, familjen kom och länsade vårt skafferi och jag fick bl.a. en gristavla!!

 
 
Världens finaste.

Haha å! Håkan gästar Skavlan.

 

Ett år äldre idag än vad jag var igår.

Känns fint att fylla 24, känns bra att väga 6 kilo mer än förra våren, känns skönt att fylla ut sina kläder, känns mindre bra att fortfarande bli uppfattad som möjligtvis under 18, känns bättre att trycka upp leget i fejset på all världens kassörskor/kassörer på diverse system och mataffärer när jag faktiskt är 6 år äldre än åldersgränsen för lättöl och tialotter, känns fint att bli äldre och förhoppningsvis lite klokare. Det enda som saknas idag, det är Lena. Lena i fast, varm, mjuk och högst levande form. Saknar dig jämt.
 
Dagen till ära tog Abbe och jag en roande fika på sultans, han läste högt för mig ur tidningar och så delade vi på en vaniljgräddbulle. Sen for han iväg till jobbet och resten av dagen ska jag fira med att tvätta, städa, diska, plugga (ugh!) och kramas med katterna (katterna - "ugh!"). Och ikväll kommer Alberts mamma från Göteborg! /nöjd
 

Mätt.

Kom nyss hem från träningen med Jennie. Ja alltså för typ en halvtimme/timme sen (eller nåt, facebook -> tappning av tidsuppfattning). Vi fastnade i ganska vanlig ordning vid vägskälet där vi ska sära på oss och denna gång diskuterade vi hett och vilt om genus och jämställdhet. Hon är en klyftig tjej med bra tankar! Sen jag kom hem har jag alltså slafsat i mig en färdigrätt med 3 E-ämnen i, känns ju inte lika nyttigt som man önskar känna sig efter ett bra träningspass. Men god gräddig potatisgratäng och god lax var det! (plus en asseg broccoli, men den kan vi ju utelämna). Nu ska jag snart iväg på min vita låtsashäst och möta Albert halvvägs på vägen till hans jobb, ja dvs. om han inte råkar bli upplockad av en bil innan jag hinner ut. Ikväll kan jag vara uppe så länge jag vill, för imorgon är jag skollös och fyller år :D ska fira med sovmorgon.. och plugg. (:C damnit)

En liten fågelgardin till köket tröstar en smula.

 
Funderar på om rosetterna behöver knytas om..

Falskt alarm.

Jag är besviken tjej just idag. Spenderade hela gårdagen tillsammans med min mobiltelefon i hopp om att soff-leverans-samtalet skulle äga rum; gick på toa med den, duschade med den osv. Fick ett samtal idag, bara en hel dag för sent och fick då reda på att vi fått fel information om leveransdatumet och att soffan ska komma till oss om två veckor.. TVÅ VECKOR. Min besvikelse går inte att med ord beskriva. Kan ju göra ett vagt försök genom att måla upp en bild av hur Albert och jag igår förmiddag i svett och blod kånkade vår nuvarande soffa (ingrodd med katthår, kattspyor, gamla tuggummin osv.) ut genom vardagsrumsfönstret och in genom arbetsrumsfönstret. Vi får besök både den här och nästa helg, så måste vi nu kånka tillbaka soffan igen är min återhållsamma undran? Ja ni fattar ju hur frestande Det känns. Hade tänkt fira min födelsedag i den nya fräscha snygga soffan och har nu fått reda på att jag antingen får spendera den sittandes på golvet i ett ekande rum eller på de vanliga gamla spyfläckarna..

Förvänta er inga stordåd va

Pga inget bättre för mig råkade jag liksom trilla in på min blogg, skrev omsorgsfullt in mailadress och lösenord, raderade sista inlägget pga svår ånger och öppnade upp ett nytt dokument. ÄR det kanske dags för en litet bloggåterfall? Vene.. Sammanfattar min tid lite kort med 1) svår träningsverk och leda i hela kroppen då jag och Jennie börjat friskis och svetta oss, 2) extremt bråkiga katter (Bruno är sur pga att innekattslivet är trist, Göran är spattig och vill leka medan Bruno inte vill leka osv.), 3) spännande vistelser i skolan (för skolan är Alltid spännande. Alltid.), 4) ströjobb, och 5) Alberts och mitt konsumentliv som går ut på att köpa nya grejer att boa med tills vi dör. Imorgon kommer exempelvis vår nya soffa, pirr i magen som julafton!!

RSS 2.0